Sverige har inte längre chansen på ett VM-guld i damernas VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. Förlusten mot Spanien kom på tuffast tänkbara sätt, och en besviken lagkapten i form av Kosovare Asllani uttalade sig till Viaplay efter matchen.
– En stor besvikelse, säger hon.

Nej, det ville sig inte i år heller. Trots en till vissa delar bra insats från Sverige i semifinalen mot Spanien så slutade matchen i en förlust efter ett sent avgörande från Spanien. Efter mötet fick svenskarna se en besviken Kosovare Asllani möta upp Viaplay i tv-sändningen.

– Det är svårt att stå här och analysera just nu. Vi har momentum i vissa delar av matchen. Vi hade lite tryck på dem och skapade fasta situationer. Men jag vet inte, jag saknar ord nu, säger Kosovare Asllani till Viaplay efter förlusten.

Spanien tog ledningen i den 81:a minuten men sju minuter senare hittade Sverige och Rebecka Blomqvist en kvittering som där och då innebar förlängningsspel. Men ett slarvigt Sverige fick sedan se Spanien sätta dit 1-2 bara minuten efter Blomqvist-målet, ett mål som satte punkt för VM-semifinalen. Nu kan Sverige som bäst lämna Australien och Nya Zeeland med en bronsmedalj.

– Man börjar känna en enorm besvikelse efter det mästerskapet vi haft men det är bara ladda om till nästa match. Men det är klart att man är trött på att ha jävla mästerskapstårar hela tiden. Jag kände verkligen att vi hade laget för att gå hela vägen, man blir bara ledsen, säger Kosovare Asllani.

Nu väntar en bronsmatch på lördag mot Australien eller England, där Sverige kan kröna ett långt och framgångsrikt mästerskap med en medalj. Men först ska man bryta ihop innan man hittar orken på vägen till bronsmatchen.

– Vi måste hitta den (orken). Vi har en match till att spela men just nu är det bara en stor besvikelse, avslutar Asllani till Viaplay.