Foto: Bildbyrån

Filip Helander kommer att bli borta i minst några månader från spel. Det meddelar Rangers-stjärnans tränare Steven Gerrard. Det innebär i sådana fall att han med stor sannolikhet missar VM-kvalet i höst.

När Sverige spelade två VM-kvalmatcher mot Spanien och Grekland under början av september så startade Filip Helander båda matcherna bredvid Victor Nilsson Lindelöf. Efter att Pontus Jansson och Andreas Granqvist tackat för sig i landslaget samtidigt som Marcus Danielson har en strulig situation i klubblaget, så har Helander varit ett ganska givet förstaval bredvid lagkapten Nilsson Lindelöf.

Men nu kommer ett bakslag för Filip Helander och det svenska herrlandslaget. I Rangers senaste ligamatch mot St. Johnstone så blev mittbacken utburen på bår och det såg sannerligen ut som en allvarlig skada. Något som nu Rangers-tränaren Steven Gerrard bekräftar.

Enligt Gerrard så har Filip Helander genomgått en operation och blir borta i minst några månader. Det säger tränaren på en presskonferens, enligt Rangers egna Twitter-konto.

Om Helander blir borta under större delen av det här året så missar han också VM-kvalet med Sverige. Landslaget spelar två hemmamatcher mot Kosovo och Grekland i oktober månad innan man avslutar VM-kvalet med två bortamatcher mot Georgien och Spanien.


Borussia Dortmund - Real Madrid