Innan VM kan gå av stapeln nästa sommar, så måste de deltagande 32 lagen plockas ut genom det omfattande kvalet, som fortsätter efter vinteruppehållet om ett par veckor. Kvalet kommer spelas under mars månad, för att sedan ta en paus tills man fortsätter med en ny omgång i juni. Efter det blir det ett ytterligare längre uppehåll till hösten, då kvalspelet blir mer intensivt tills man slutligen har plockat fram alla deltagare.

Men sommaruppehållet innebär inte att det inte kommer spelas något fotboll på internationell nivå. Precis som alla andra år innan VM går av stapeln så kommer man detta år spela Confederations Cup i Ryssland, då det är dem som även håller i nästa sommars stora fotbollsfest. Confederations Cup är en mindre känd turnering som dock har existerat sedan 1992 och ses som en liten uppvärmning inför den stora turneringen. Här deltar totalt 8 nationer, vilka är värdnationen, regerande världsmästarna och sedan regerande mästare från alla världens kontinentala mästerskap.

De lag som kommer delta i årets upplaga utav turneringen är följande:
Ryssland (värd för VM)
Tyskland (regerande Världsmästare)
Portugal (Europeiska mästare)
Australien (Asiatiska mästare)
Nya Zeeland (Oceaniska mästare)
Mexiko (Nord- och centralamerikanska mästare)
Chile (Sydamerikanska mästare)
Kamerun (Afrikanska mästare)

Confederations Cup 2017 går av stapeln mellan 17 juni till 2 juli och spelas i form utav två grupper med fyra lag i vardera, där alla möter varandra innan de två bästa lagen går vidare till semifinal.


Borussia Dortmund - Real Madrid