Sveriges möte med Italien är dagens enda match i det europeiska kvalet, men även i andra delar utav världen kommer det idag att spelas avgörande. Bland annat kommer ett afrikansk lag ha möjligheten att säkra sin plats i VM, samtidigt som det interkontinentala spelet inleds. Matcherna kommer inte att visas i svensk tv, men en del utav dem går att streama över nätet via olika spelbolag. Dessutom finns alltid en liverapportering utav samtliga matcher på FIFA:s hemsida.

Sydafrika–Senegal
I det afrikanska har majoriteten utav lagen endast en match kvar att spela. Mellan Sydafrika och Senegal väntar dock två matcher under den kommande veckan, då lagens tidigare möte kommer att spelas om på grund utav match-fixning.  Senegal leder just nu gruppen och kan men en vinst i dagens möte utöka sitt försprång och säkra sin vinst. Samtidigt finns det ett möjligt scenario för bottenlaget Sydafrika att faktiskt ta hem hela gruppen, vilket kräver att laget vinner de båda kommande mötena. Matchen spelas 18:00 svensk tid.

Algeriet–Nigeria
I grupp B så har Nigeria redan ett försprång på hela sex poäng till grupptvåan Zambia, vilket är ett avstånd som inget annat lag kommer kunna ta igen. Därav har lagets match för dagen ingen betydelse för laget, utan blir istället en ytterligare chans för laget att spela ihop sig. Algeriet befinner sig sist i gruppen och kommer oavsett dagens resultat att sluta på en fjärdeplats. Matchen spelas klockan 20:30 svensk tid och kan bland annat streamas via Unibet.

Honduras–Australien
Det inledande mötet i de interkontinentala playoffen sker mellan Centralamerikanska Honduras och Asiatiska representanten Australien. Precis om i det europeiska kvalet är det den sammanlagda poängen i denna match och returmötet på onsdag nästa vecka som avgör vilket utav lagen som belönas med en VM-biljett. Matchen börjar klockan 23:00 svensk tid och på FIFA:s hemsida kan du följa liverapportering ifrån mötet.

Nya Zeeland–Peru
Under natten till lördag möts även Nya Zeeland och Peru i sitt första playoff-möte. Matchen börjar klockan 04:15 svensk tid och du kan följa liverapportering ifrån mötet på FIFA:s hemsida. Om du däremot har ett konto hos spelbolaget Unibet så kommer matchen att streamas live där. Enligt oddsen så lutar det åt att Peru vinner bortamatchen, men det hela återstår att se.