Under midsommarhelgen så avslutades gruppspelsomgången i Confederations Cup. De representerande landen ifrån Oceanien, Asien och Afrika fick tillsammans med värdnationen Ryssland se sig besegrade, då de inte kunde komma ikapp de sedan tidigare topp-placerad lagen och därmed åkte ut ur turneringen. Kvar för att kämpa o titeln i den tionde upplagan utav turneringen är länderna Portugal, Mexiko, Chile och Tyskland, som just nu har direkt avgörande semifinaler framför sig.

Här ställs lagen emot helt nytt motstånd som de inte har mött på tidigare under turneringen. Det blir dessutom två interkontinentala möten, där lag som mycket sällan ställs mot varandra kommer att mötas.

I den första semifinalen är det Portugal och Chile som gör upp om en plats i finalen. Vad vi kunnat hitta så har inte lagen mötts tidigare i några större internationella turneringar, men då bägge dessa lag har flera stora titlar i bagaget kan det hela bli en väldigt spännande match.

Det andra mötet sker mellan regerande världsmästarna Tyskland och Mexiko. Lagen möttes i matchen om en tredjeplats under Confederations Cup 2005, där det blev Tyskland som vann matchen efter förlängning. Hur mötet på torsdag slutar återstår bara att se.


Borussia Dortmund - Real Madrid