Foto: Bildbyrån

Idag (16/6) är det dags för Danmark att göra sin VM-premiär och det blir mot Peru. Dessa lagen har aldrig mötts tidigare, inte ens i en landskamp, så det blir premiär i dubbel bemärkelse.

Ur svenskt perspektiv är matchen lite kul då Sverige hade träningslandskamp mot både Danmark och Peru med enbart 1 veckas mellanrum. Då imponerade varken Peru eller Danmark. Danmark var duktiga på att pressa Sverige högt, men det skapades få farligheter framåt. Peru lät Sverige styra spelet och ägnade sig istället åt snabba omställningar. Även om dessa omställningar var bra genomförda så saknades sedan udden att skapa riktiga farligheter.

Danmark spelade landskamp mot Mexiko som sista genrep inför VM. Den matchen vann Danmark med 2-0. Matchen var hyfsat jämn, men Danmark var de som tog tillvara på sina chanser. Sammandrag av matchen ser ni nedan.

 

Innan Peru spelade matchen mot Sverige så mötte de Saudiarabien och vann med 3-0. Resultatet i sig är imponerande, men efter att ha sett Saudiarabien spela mot Ryssland så väger inte resultatet lika tungt.

 

Preliminära laguppställningar:
Danmark (4-2-3-1): Schmeichel – Dalsgaard, Kjær (K), Christensen, Larsen – Kvist, Delaney – Poulsen, Eriksen, Sisto – Jørgensen

Peru (4-2-3-1): Gallese – Trauco, Rodriguez, Ramos, Advincula – Yotun, Tapia – Cueva, Farfán, Carillo – Guerrero

Vad tror vi?
Danmark har ett stabilt försvar och Peru kommer att ha svårt att ta sig igenom denna. Danmark har nu fått igång målskyttet och är mer sannolika att vinna denna match.

  • Tid: Kl 18:00
  • Plats: Mordovia Arena (Saransk)
  • TV-sändning: TV4 samt stream på cmore.se


Borussia Dortmund - Real Madrid