Foto: Bildbyrån

Som andra land från Europa så är nu Danmark helt klart för Världsmästerskapen i Qatar 2022. Segern mot Österrike med 1-0 hemma på Parken blev avgörande för avancemanget.

Häromdagen blev Tyskland klara för VM i Qatar 2022 som första europeiska land. Men nu har tyskarna fått sällskap till mästerskapen. Under gårdagskvällen blev också våra skandinaviska grannar Danmark klara för VM.

Danskarna besegrade ett svårspelat Österrike på hemmaplan med 1-0. Succéspelaren från EM, Joakim Maehle, gjorde matchens enda mål i den 53:e matchminuten och skickade Danmark till Qatar nästa år.

Sanslös målskillnad

Danmark har gjort ett otroligt VM-kval. På åtta matcher är man obesegrade och har därmed tagit 24 poäng i gruppspelet, med två kvalomgångar kvar att spela. Danmark har heller inte släppt in ett enda mål under kvalspelet hittills, samtidigt som man har gjort 27 mål. Segern med 8-0 mot Moldavien i den andra gruppspelsomgången sticker ut allra mest. Målskillnaden på 27 plusmål är den bästa i dansk historia, och Danmark har för första gången på 20 år tagit sig till två raka VM.

Danmarks resultat i VM-kvalet

Israel – Danmark, 0-2

Danmark – Moldavien, 8-0

Österrike – Danmark, 0-4

Danmark – Skottland, 2-0

Färöarna – Danmark, 0-1

Danmark – Israel, 5-0

Moldavien – Danmark, 0-4

Danmark – Österrike, 1-0


Borussia Dortmund - Real Madrid