Foto: Bildbyrån

Det blir inget mer fotbollsspelande för Oscar Hiljemark. Den VM-erfarne spelaren tvingas avsluta sin spelarkarriär efter stora smärtor i svallvågorna av en skada.

Det var i november förra året som Oscar Hiljemark drog på sig en skada i en seriematch för sitt danska Ålborg. Sedan dess har Hiljemark haft svårt att komma tillbaka till spel.

Nu meddelar Hiljemark via Ålborgs hemsida att han avslutar sin karriär som spelare, som 28-åring. Istället kommer svensken att bli assisterande tränare i klubben, där han skrivit på ett treårskontrakt som en del av ledarstaben.

Oscar Hiljemark var en del av Janne Anderssons VM-trupp 2018, och har gjort 28 A-landskamper för Sverige. Han var även lagkapten i det landslag under Håkan Ericson som tog guld i U21-EM 2015.

Han har en lång karriär utomlands bakom sig där han vann ligaguld med PSV Eindhoven i den holländska ligan bland annat. I Sverige har Hiljemark spelat för IF Elfsborg i Allsvenskan men moderklubben är Gislaveds IS. Hiljemark har även spelat i italienska Palermo och Genoa samt två korta sejourer i Panathinaikos och Dynamo Moskva i Grekland respektive Ryssland.

Men nu är alltså karriären över för 28-åringen som meddelar till Ålborgs hemsida att han både är förbannad och ledsen över att tiden som fotbollsspelare skulle behöva sluta på detta viset. Smärtorna till följd av hans skada anses vara för stora för att kunna fortsätta.