Foto: Bildbyrån

Islands defensiva förmåga tillsammans med deras omställningar till anfall och gå rakt på mål gav utdelning och Island fick ett oavgjort resultat, matchen slutar 1-1. En smakstart för VM-debutanten.

Inte helt oväntat så är det Argentina som styr matchen, men Island visar att de tänker inte bli en strykpåse, de skapar en del chanser.

Då Argentina inte har spelare som kommer rättvända och med fart så har inte Island så svårt att försvara sig. Trots detta så lyckas ändå Sergio Aguero göra 1-0 genom att ta tillvara på ett misslyckat skott.

Då Island troligtvis inte kommer att få så många chanser så kommer de att söka avslut även om möjligheten kanske inte är så bra. Denna taktik ligger bakom kvitteringsmålet av Alfred Finnbogason. Bollen skjuts mot mål, de plockar returen, in kommer inlägg ändå tills Finnbogason får sätta den i nästan öppet mål.

Argentina har fortsatt svårt att komma till avslut då det är få spelare som tar löpningarna som behövs för att luckra upp det isländska försvaret. Island flyttar upp många spelare och går rätt på mål när de får chansen. Anfallsmässigt är de just nu mycket skarpare än Argentina.

Första halvlek slutar ganska rättvist 1-1.

Fortsatt samma problem i 2:a halvlek, få löpningar tas och Island kan försvara sig enkelt. Men det blir straff när Hordur Bjorvin Magnusson fäller Szymon Marciniak. Messi tar den, men missar straffen. Det är något som Argentina inte får göra med tanke på rådande matchbilden.

Island försvara sig skickligt och kämpar, men de ser otroligt trötta ut mot med några minuter kvar. En stark insats av Island som får med sig poäng och som hyllades med vulkanen efter matchen.

Domare: Marciniak S. (Pol)
Spelplats: Otkrytiye Arena (Moskva)

 


Bayern Munich - Real Madrid