Foto: Pixabay

Den allra första omgÄngen i det asiatiska kvalet till VM 2022 Àr nu avklarad och fem lag kan se sig ett steg nÀrmare det stora vÀrldsmÀsterskapet  fotboll. Som vi tidigare nÀmnt har inget av lagen som deltagit i denna del av kvalet nÄgonsin tagit sig hela vÀgen till ett VM-slutspel, vilket innebÀr att bara en seger i denna del av kvalet Àr en stor milstolpe.

SÄhÀr slutade första kvalomgÄngen för Asien till VM 2022:
Mongoliet – Brunei 3-2 (2-0 samt 1-2)
Laos – Bangladesh 0-1 (0-0 samt 0-0)
Kambodja – Pakistan 4-1 (2-0 samt 2-1)
Bhutan – Guam 1-5 (1-0 samt 0-5)
Malaysia – Östtimor 12-2 (7-1 samt 5-1)

Detta innebÀr att Mongoliet, Bangladesh, Kambodja, Guam och Malaysia fÄr kÀmpa vidare om en plats i turneringen. I mötet mellan Macao och Sri Lanka stÀlldes returmötet in dÄ Macao valde att stÀlla in sin resa till bortamatchen i Sri Lanka. Det första mötet mellan lagen slutade 1-0 till Macao och det internationella fotbollsförbundet kommer nu att ta ett beslut kring hur man gÄr vidare med det hela.

Den 17 juli kommer lottningen till nÀsta omgÄng av det asiatiska kvalet att ske, dÀr de 40 delas in i Ätta grupper om fyra lag. FrÄn och med september kommer lagen sedan spela gruppspel fram till nÀsta sommar, dÄ samtliga gruppvinnare och de fyra bÀst grupptvÄorna tar sig vidare.

>> HĂ€r hittar du allt om det asiatiska VM-kvalet

Artikeln Àr skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vm-fotboll.se

>> LÀs mer om mig hÀr