Foto: Pixabay

Den allra första omgången i det asiatiska kvalet till VM 2022 är nu avklarad och fem lag kan se sig ett steg närmare det stora världsmästerskapet  fotboll. Som vi tidigare nämnt har inget av lagen som deltagit i denna del av kvalet någonsin tagit sig hela vägen till ett VM-slutspel, vilket innebär att bara en seger i denna del av kvalet är en stor milstolpe.

Såhär slutade första kvalomgången för Asien till VM 2022:
Mongoliet – Brunei 3-2 (2-0 samt 1-2)
Laos – Bangladesh 0-1 (0-0 samt 0-0)
Kambodja – Pakistan 4-1 (2-0 samt 2-1)
Bhutan – Guam 1-5 (1-0 samt 0-5)
Malaysia – Östtimor 12-2 (7-1 samt 5-1)

Detta innebär att Mongoliet, Bangladesh, Kambodja, Guam och Malaysia får kämpa vidare om en plats i turneringen. I mötet mellan Macao och Sri Lanka ställdes returmötet in då Macao valde att ställa in sin resa till bortamatchen i Sri Lanka. Det första mötet mellan lagen slutade 1-0 till Macao och det internationella fotbollsförbundet kommer nu att ta ett beslut kring hur man går vidare med det hela.

Den 17 juli kommer lottningen till nästa omgång av det asiatiska kvalet att ske, där de 40 delas in i åtta grupper om fyra lag. Från och med september kommer lagen sedan spela gruppspel fram till nästa sommar, då samtliga gruppvinnare och de fyra bäst grupptvåorna tar sig vidare.

>> Här hittar du allt om det asiatiska VM-kvalet

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid