Foto: Pixabay

Som vi tidigare har nämnt är damernas VM inte det enda världsmästerskapet som går av stapeln i år. Bland annat kommer U20 VM att spelas i Polen i maj och senare i år kommer U17-VM att arrangera. Med bara månader kvar tills avspark har FIFA nu valt att byta värdnation för turneringen.

Det var sedan tidigare bestämt att turneringen för landslag under 17 skulle hållas i Peru. Men i mitten av februari gick man ut med att värdskapet plockats bort, då man uppmärksammat problem i det peruanska fotbollsförbundets förberedelser inför turneringen. Bland annat fanns inte den infrastruktur som krävs för arrangemanget på plats enligt plan.

Nyligen gick man istället ut med att det blir Brasilien som kommer att hålla i turneringen. Nationen ansågs i och med sina förberedelser inför Copa América i sommar vara bäst förberedda för att hålla i ett ytterligare mästerskap under året. I och med flytten av mästerskapet kommer även speldatumen att flyttas fram med drygt en månad, vilket innebär att turneringen går av stapeln under november månad.

Än så länge är endast sex av de tjugofyra deltagarna klara för mästerskapet. I maj spelas U17-EM och då plockas de fem europeiska lagen fram. I och med att Sverige åkte ut i kvalet till turneringen kommer man inte kunna kvalificera sig till VM.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid