Foto: Bildbyrån 

Fotboll spelas inte längre bara fysiskt på fotbollsplanen. Den berömda spelserien FIFA – med den senaste upplagan FIFA 20 – möjliggör nämligen fotbollsspelande genom konsol och PC. Och nu börjar den världen att utvecklas ytterligare – FIFA meddelar uppläggen i de kommande mästerskapen.

Den interaktiva spelmiljön växer sig stark och e-sporten tar stormsteg i utvecklingen. Fotbollsspelet FIFA 20 gör sedvanligt stor succé och är den senaste upplagan av den berömda spelserien. År 2004 ägde det första världsmästerskapet rum för Tv-spelet och gick under namnet FIFA Interactive World Cup (FIWC). Därefter har turneringen spelats en gång per år – med det aktuella årets utgåva– och går idag under namnet FIFA eWorld Cup.

Miljontals spelare deltar under kvalificeringsrundan, som sker online. Turneringen spelas med konsolerna Xbox One och Playstation 4. Från kvalificeringsrundan reduceras spelarna ned till 16 spelare per konsol, vilka sedan deltar i det som kallas Grand Finals i världsmästerskapet. Totalt deltar alltså 32 spelare i ett gruppspel. Vidare spelas sedan kvartsfinaler, semifinaler och final, var den sistnämnda avgörs över två möten, en på respektive konsol.

Vinnaren av turneringen erhåller dessutom fina priser. Det handlar nämligen om hiskeliga 250 000 dollar och biljetter till Best Fifa Awards, där vinnaren har chansen att träffa de allra bästa från fotbollsvärlden.

Nu meddelar organisationen att FIFA eClub World Cup fortsätter för fjärde gången. Här spelas matcherna en mot en och två mot två, mellan den 7 och 9 februari. Nytt här är att ett kvalspel äger rum under en sexveckorsperiod. Man kommer även att fortsätta med FIFA eNations Cup. De absolut bästa e-nationslagen representerar i denna turnering sitt land i två mot två matcher mellan den 22 och 24 maj.

FIFA annonserar även att FIFA eWorld Cup kommer att spelas i juli 2020.

Vinnaren av e-världsmästerskapet 2019 var Mohammed Harkous.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid