-Det är fortfarande kul att spela de stora matcherna, men när man inte har motivationen för träningen är det dags att lägga av, säger Ljungberg till SVT.

”Det är med bitterljuv känsla som jag väljer att avsluta min fotbollskarriär. Ett beslut som har vuxit fram efter sex månaders spelförbud. Jag har under min fotbollskarriär haft möjlighet att spela med några av de främsta fotbollsspelarna i världen, samt lag i världseliten. Jag är tacksam för allt fotbollen har givit mig och alla fantastiska människor jag har träffat under min karriär”, säger han i ett officiellt uttalande.

Ljungberg har under karriären spelat 75 landskamper för Sverige och deltagit i 5 mästerskap (EM & VM). Han har dessutom blivit engelsk ligamästare med Arsenal 2002 och 2004 samt blivit utsedd till bästa spelare i Premier League säsongen 01/02.


Bayern Munich - Real Madrid