Sveriges seger mot Tjeckien har tagit laget ett steg närmare VM, men det krävs fortfarande en vinst mot Polen på tisdag för att gå hela vägen. Under gårdagen var det fyra andra landslag som lyckades säkra sina platser i vinterns världsmästerskap.

Asiatiska kvalet

I det asiatiska kvalet stod det sedan tidigare klart att Iran och Sydkorea tar sig till VM som de två bästa lagen i kvalgrupp A. I kvalgrupp B hängde allt på gårdagens möten, där Japan, Saudiarabien och Australien stod på poäng som skulle kunna säkra en plats i topp två. Nyckelmatchen var här mötet mellan just Australien och Japan, där Japan kunde segra med 2-0 och därmed göra sig klara för sitt sjunde världsmästerskap. Samtidigt blev det oavgjort mellan Kina och Saudiarabien, där enpoängaren räcker för att hålla Australien på fem poängs avstånd.

Dock är det inte över helt för Australien, då man som grupptrea är klara för playoff om kontinentens plats i det interkontinentala kvalet. Här får man möta antingen Förenade Arabemiraten eller Irak, vilket avgörs i kvalmatcherna på tisdag.

Sydamerikanska kvalet

Även i det Sydamerikanska kvalet kunde två nya lag säkra ett avancemang. Det är Ecuador och Uruguay som tack vare gårdagens resultat får göra sig redo för VM-spel. Uruguay besegrade Peru med 1-0, vilket inte bara tog dem själva utan även Ecuador, som förlorade sin match mot Paraguay, till världsmästerskapet. Lagen har med en match kvar att spela ett försprång på fyra poäng som alltså inte går att passera.

På tisdag spelas de sista matcherna i kvalet, där Peru, Colombia och Chile fortfarande har chansen att gå till det interkontinentala kvalet. Sedan tidigare är Brasilien och Argentina klara för VM.


Borussia Dortmund - Real Madrid