Ikväll presenterar Peter Gerhardsson VM-truppen 2023 för svensk del. Då finns inte högerbacken Hanna Glas med, något som stjärnan själv bekräftar på sin Instagram.

I september 2022 så valde högerbacken Hanna Glas att operera sig, efter en landslagssamling som hon lämnat på grund av en känning. Efter operationen förkunnades att Glas skulle vara borta från fotbollen under en lång tid men att förhoppningen var att Bayern München-stjärnan skulle spela VM med Sverige i sommar.

Med bara några timmar kvar till Peter Gerhardssons truppsläpp till VM så meddelar dock Hanna Glas på sin Instagram att hennes VM-dröm är över. Hon kommer inte hinna bli spelklar i tid och är därför indisponibel till en VM-trupp.

Tyvärr så kommer jag inte spela i sommarens VM. Beslutet är fattat med tanken på den långsiktiga hälsan, som är det allra viktigaste. Jag har jobbat hårt och pushat mig själv på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Jag är så stolt över över mitt arbete under rehab-perioden och också så tacksam över alla som hjälpt mig under processen. Jag är så glad för varje dag som tar mig närmare till att komma tillbaka till planen igen men jag är också så ledsen över att inte vara redo för detta VM tillsammans med det svenska landslaget. Jag önskar mina lagkamrater det bästa och jag kommer garanterat vara en av de största supportrarna hemifrån.”, skriver Glas på sin Instagram.

VM-slutspelet startar 20 juli och Sverige spelar sin premiärmatch 23 juli. Peter Gerhardsson släpper VM-truppen tisdagen (ikväll) den 13 juni.


Borussia Dortmund - Real Madrid