Sveriges P15-landslag, med spelare födda 2008, ska spela kullens allra första landskamper mot Finland den 17 och 20 augusti. Nu har förbundskaptenen Axel Kjäll presenterat de 20 spelarna till truppen.

Det yngsta landslaget på pojksidan, P08-landslaget, har befunnit sig på ett läger på Bosön med 46 spelare i månadsskiftet juli/augusti. Där fick förbundskapten Axel Kjäll titta på många talanger från vårt avlånga land, och har nu spikat sin allra första ”riktiga” landslagstrupp där Sverige ska ingå i landskamper mot Finland i augusti.

Den 17 augusti och den 20 augusti väntar landskamper mot Finlands motsvarighet på Jari Litmanen Areena i finska Eerikkilä, en arena till ära för Finlands bästa fotbollsspelare genom tiderna: Jari Litmanen.

Truppen består av två målvakter, sju backar och elva mittfältare/forwards. Den klubb som är mest representerad i Axel Kjälls första landslagstrupp är AIK med hela fem spelare med i truppen. Malmö FF har fyra spelare med från sin akademi och Hammarby och IFK Göteborg har två spelare vardera. Sedan finns Göteborgsklubben Götaholms BK representerat i P2008-landslaget som enda klubb utanför svensk elitfotboll, där mittbacken Kennedy Ikechukwu Okpaleke finns bland sju försvarsspelare. Även Oliver Klang, till vardags i danska talangfabriken FC Nordsjaelland, finns med i truppen.

Båda landskamperna kommer att sändas på Svenskfotboll.se.

Spelschema

Matcherna är angivna i svensk tid. Matcherna spelas på Jari Litmanen Areena i Eerikkilä. Lokal tid är en timme före (18:00, 10:30).

17 augusti:
Finland – Sverige
17:00

20 augusti:
Finland – Sverige
09:30

Truppen

Målvakter:
John-Oliver Lacayo, IF Brommapojkarna
Wilhelm Malmgren, Malmö FF

Backar:
Tafiq Biao, Malmö FF
Adam Eljaouni, Malmö FF
Matheo Elviersson Sica, Hammarby IF
Kennedy Ikechukwu Okpaleke, Götaholms BK
Anton Smirnoff, AIK
Elvin van der Laan, IFK Göteborg
Filip Öhman, BK Häcken

Mittfältare/forwards:
Benjamin Brantlind, IFK Göteborg
Axel Brönner, IFK Norrköping
Rayan Demirci, AIK
Kevin Filling, AIK
Dion Gashi, Varbergs BoIS
Millian Jansson, Djurgårdens IF
Oliver Klang, FC Nordsjaelland
Charlie Pavey, AIK
Luka Petrovic, AIK
Emil Sadarangani, Hammarby IF
Milian Öberg, Malmö FF