Foto: Bildbyrån

Ikväll 21.00 svensk tid spelas finalen av Afrikanska Mästerskapen. Senegal mot Algeriet i vad många tror kommer bli en mycket jämn match. Igår höll båda huvudtränarna en presskonferens där de delade sina tankar inför matchen. 

Djamel Belmadi, huvudtränare Algeriet, valde under sina minuter framför media belysa den tuffa situationen i landet och samtidigt lägga över favoritskapet på Senegal.

”Vi är medvetna om omständigheterna i vårt land. Vårt folk visade bra saker senast, men vårt fokus ligger på finalen och vi vill vinna turneringen för vårt folk. Vi vill göra dem glada.”

”Vi spelar mot det bäst rankade laget i Afrika och de spelade även i VM. Vi kan förlora, för de är favoriter.”

Aliou Cisse, huvutränare för Senegal, tog upp vikten av Senegals väntan på att få spela final och menade att detaljerna blir avgörande.

”Jag är glad över att vara i final. Det har varit hårt jobb i fem år och det här var vårt mål sen dag ett”, sa han.

”17 år är en lång tid sen vi var senast i en final. Många av mina spelare var väldigt unga då. Vi har fått lida mycket sen dess och den här generationen vill nu ha mer.”

”Finaler handlar om små detaljer. Det är alltid en stress och en press närvarande, och detaljerna gör skillnaden. Men, hur det är går är det afrikansk fotboll som till slut kommer stå som vinnare.”

Finalen spelas på Cairo International Stadium i Cairo.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid