Foto: Bildbyrån

Isaac Kiese Thelin lämnar landslagssamlingen. Anfallaren är på väg att skriva på för en ny klubb mitt under landslagets samling, men väntas komma tillbaka till matchen mot Grekland.

Igår nätades Isaac Kiese Thelin för första gången på tre år i landslaget. Forwarden har varit utanför Sveriges trupp stundtals under de senaste åren men är nu tillbaka i Blågult.

Nu meddelar landslaget att Kiese Thelin är på väg att hitta ny klubb, och att han därmed lämnar landslagstruppen tillfälligt. Men för den oroliga så finns ingen oro inför VM-kvalmatchen mot Grekland. Kiese Thelin lämnar truppen tillfälligt men ansluter till Grekland imorgon tisdag för att förbereda sig inför onsdagens kvalmatch.

– Vi vill såklart inte stå i vägen i våra spelares karriärer. Efter att ha stämt av med vårt medicinska team så har vi hittat en bra lösning där Isaac kan återansluta  till truppen efter att ha testats igen, säger landslagschef Stefan Pettersson till SvFF:s hemsida.

Isaac Kiese Thelin tillhör för tillfället belgiska Anderlecht men har mestadels varit utlånad till bland annat Bayer Leverkusen, Malmö FF och turkiska Kasimpasa under de senaste åren. Just Turkiet finns bland väldigt få länder som fortfarande har sitt transferfönster öppet.