Japansk seger i damernas U20-VM

//Japansk seger i damernas U20-VM

Japansk seger i damernas U20-VM

Foto: Pixabay

Förutom det stora världsmästerskapet som spelades i sommar har FIFA även arrangerat ett antal andra mästerskap under året. Här senast var det U20-VM på damsidan som gick av stapeln i Frankrike under augusti månad. Här deltog 16 nationer ifrån alla världens hörn i en turnering som spelades utifrån ett mycket klassiskt upplägg med gruppspel och ett efterföljande slutspel. Flera europeiska lag var med i mästerskapet som spelades i Frankrike, men dock uteblev en svensk medverkan. Anledningen till detta är att U19-EM förra året användes som en kvalificering till turneringen och till denna lyckades Sverige inte kvala sig in. De fyra lag som tog sig till semifinal i det mästerskapet kunde räkna hem en plats i årets VM.

Förutom värdnationen Frankrike deltog även Tyskland, Nederländerna, Spanien och England ifrån vår kontinent och när det var dags för slutspel hade alla dessa lag avancerat dit. I den stora finalen blev det till slut Spanien som fick ta sig an Japan, vilket blev en repris på en tidigare spelad match mellan lagen i gruppspelet. Dock blev det ett annorlunda resultat i mötet och Japan kunde med 3 gjorda mål mot Spaniens enstaka ta hem segern. Segern är lagets allra första i mästerskapet. I bronsmatchen blev det Frankrike och England som gjorde upp i en straffläggning, som slutligen vanns av England.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:47:40+00:00augusti 27th, 2018|Fotbolls VM|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.