Sveriges stjärnytter, Dejan Kulusevski, har köpts loss utan Tottenham Hotspur. Enligt tidigare arbetsgivaren Juventus landar övergångssumman på 350 miljoner kronor. 

Dejan Kulusevski har spenderat drygt en och en halv säsong i London och storklubben Tottenham Hotspur sedan utlåningen från Juventus i januari 2022. Sedan dess har Kulusevski tagit sig in i Tottenham-fansens hjärtan med många fina insatser i den vita tröjan. Men det har efter säsongen varit oklart om Tottenham skulle utnyttja sin utköpsklausul för svensken eller inte. Men nu står det klart.

Dejan Kulusevski förblir en Tottenham-spelare då klubben valt att köpa loss honom från den italienska storklubben Juventus. De mesta Serie A-mästarna bekräftar att övergångssumman landar på drygt 350 miljoner svenska kronor.

Kontraktet med Tottenham är skrivet fram till och med sommaren 2028 vilket innebär att svensken kan stanna i London i fem år till. Tottenham Hotspur kommer att tränas av australiensaren Ange Postecoglou som senast tränade skotska Celtic. Dessförinnan har klubben, under Kulusevskis tid, främst tränats av italienaren Antonio Conte.


Borussia Dortmund - Real Madrid