Mario Balotelli är en av Italiens bästa anfallare. Han vann skytteligan i EM 2012 och han är en av favoriterna till att vinna den i kvalet till VM 2014. Hittills har Mario dock inte kunnat spela någon av Italiens två kvalmatcher på grund av en ögonoperation. Om Italien går till VM (vilket de bör göra utan större svårigheter), så kommer det bli Balotellis första världsmästerskap i Italiens A-landslag. Men Mario Balotelli är inte bara en av världens bästa på planen, han är också en av världens mest spektakulära fotbollsspelare utanför planen.

Mario Burwuah-Balotelli föddes den 12 augusti 1990 i Palermo på Sicilien. Hans föräldrar var de ghanesiska invandrarna Thomas och Rose Barwuah. Redan som 3-åring flyttades han till ett fosterhem och han växte därför upp hos paret Francesco och Silva Balotelli.

På Marios 20-års dag den 12 augusti 2010 blev blev han klar för Manchester City efter veckor av spekulationer. Då hade han bara två dagar tidigare debuterat i Italiens A-landslag i en vänskapsmatch mot Elfenbenskusten. Manchester City betalade 22 miljoner euro för Balotelli.

Man brukar säga att Mario Balotelli är världens mest uppseendeväckande spelare, men då pratar man inte om hans prestationer på planen. Han har nämligen en underlig förmåga att ställa till det för sig även utanför planen. Han verkar t.ex. inte bry sig om trafikreglerna så mycket när han kör. Under de första fyra månaderna i England skall han, enligt flera engelska tidningar, ha samlat ihop över 10 000 dollar i parkeringsböter. Enligt The Sun så blev också Balotellis bil beslagtagen 27 gånger de första åtta månaderna i England. Här följer en topp 7 lista på några av Balotellis ”upptåg”.

7. Mars 2011: Balotelli försöker få på sig en väst på en träning, dock utan framgång. Han sätter hela tiden in huvudet i fel hål och till slut så blir han tvungen att be om hjälp för att få på sig västen. Klippet har gjort stor succé på youtube och har fått över 7 000 000 visningar. Du kan se klippet längst ner i denna artikel.

6. September 2010: Bara två veckor efter att han kommit till Manchester så kraschar Balotelli med sin Audi R8. Polisen förhörde stjärnan och hittade då 55 000 kronor i bilen. När de frågade Mario varför han åkte runt med 55 000 i kontanter så fick de förklaringen; ”för att jag har råd”.

5. December 2011: Balotelli gör slut med sin flickvän Melissa Castagnili via sms bara minuterna innan hon ska vara med i ett italienskt tv-program. Som hämnd passar Castagnili på att läsa upp Balotellis inte allt för välformulerade sms i direktsändning inför miljontals tittare.

4. Oktober 2011: Dagen innan derbyt mot United skjuter Balotelli och fyra vänner raketer från badrummet. En raket träffar en handduk som fattar eld och brandkåren får komma till Balotellis lyxvilla. När Mario sen gör mål i derbyt nästa dag visar han en T-shirt med texten ”Why always me?”.

3. December 2011: Någon vecka efter matchen mot Chelsea kliver super-Mario in på en bar och bjuder på en tidig julklapp. Han slänger upp 1000 pund i baren och bjuder ”laget runt” till de förvånade gästerna. Han fortsätter sen till sin lokala kyrka där han väljer att donera 200 pund. Donationen till kyrkan bekräftades senare av kyrkans präst.

2. Oktober 2010: Lite senare under hösten försökte Mario och hans bror ta sig in på ett kvinnofängelse i Brescia. Polisen stoppar dock försöket ganska snart och lite senare berättade Balotelli för italiensk TV hur han kom på idén: ”Jag sa till min bror: ”Vill du se ett fängelse? Sedan gick vi in”.

1. Mars 2011: Mario blir uttråkad på en träning. Han väljer att liva upp det hela genom att kasta dartpilar mot några av klubbens ungdomsspelare. Klubben blir allt annat än glada och han får böta 100 000 dollar för sprattet.

Mathias Bengtsson


Borussia Dortmund - Real Madrid