Foto: Bildbyrån

Mexiko är bra lag, men formen de visat inför VM har varit allt annat än positivt. Förlust mot Danmark med 2-0 i genrepet och målsnålt i övriga matcher. Men i matchen mot Tyskland så syns inget av detta, både anfallet och försvaret funkar bra och de vinner välförtjänt med 1-0.

Mexiko startar offensivt och lyckas skapa bra möjligheter, men avslutet saknas, de är lite för omständliga i sista läget. Men trots denna omständlighet så lyckas ändå Mexiko, ganska rättvist, att ta ledningen till genom Hirving Lozano i 35:e minuten. Förvisso så underlättas detta när en tysk försvarare som halkar och ger utrymme för Mexikanska kontringen.

Tyskland skapar väldigt lite och ser ganska bleka ut, får se om de kan komma igång till 2:a halvleken.

Mexiko är de som startar bäst i 2:a hanlvlek, en jättechans som det inte blir något av. Tyskland saknar fart och det är många pass för att söka avslut som går om intet.

Tyskland jobbar in sig i matchen och närmar sig mål, men det saknas fortfarande farliga avslut på mål. Mexiko är närmare 2-0 än Tyskland kvittering. Det blir aldrig riktigt spännande ens, Tyskland lyckas inte med att skapa något tryck.

Domare: Faghani A. (Iran)
Spelplats: Luzhniki Arena (Moskva)


Borussia Dortmund - Real Madrid