Foto: Bildbyrån

Nent Group har säkrat upp rättigheterna att sända 130 matcher från de afrikanska VM-kvalet. Alla matcher kommer att vara tillgängliga genom deras streamingtjänst Viaplay. 

– Det här är en spännande del i vår storsatsning på landslagsfotbollen. Under denna höst har vi säkrat damernas VM 2023, herrarnas EM- och VM-kval från 2022, och så nu det afrikanska VM-kvalet som kickar i gång redan under våren, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige i ett pressmeddelande.

Förutom att Nent Group kommer att sända matcherna i Sverige har de även köpt rättigheterna att visa matcherna i Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen.

– Detta är vårt första sporträttighetsavtal som täcker nio Viaplay-marknader, vilket visar att vi har en konkurrensfördel samt är beredda att investera. Kvaliteten på NENT Groups produktioner och vår snabbväxande internationella räckvidd hjälper oss att säkra det bästa innehållet och kommer att accelerera vår resa mot att bli Europas främsta streamingbolag, säger NENT Groups VD och koncernchef Anders Jensen i pressmeddelandet.

De afrikanska VM-kvalet startar under våren 2021.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid