Efter att ha förlorat med uddamålet mot Algeriet tog Nigeria revansch mot Tunisien i kampen om tredjeplatsen. Bronset bärgades efter en jämn match som slutade 1-0.

I den 95:e minuten stod det fortfarande 1-1 mellan Algeriet och Nigeria. Kvar återstod bara en frispark ungefär tio meter utanför Nigerias straffområde. Med matchens sista spark skickade Riyad Mahrez Algeriet vidare till final. Och eftersom Tunisien förlorade sin semifinal mot Senegal väntade nu Tunisien – Nigeria i match om bronset.

Väl där var det Odion Ighalo som blev stor hjälte med sitt 0-1-mål i redan i den tredje minuten. Tunisien försökte, men efter en jämn match var det till slut Nigeria som revanscherat sig från det snöpliga baklängesmålet i slutminuten mot Algeriet.

Finalen mellan Senegal och Algeriet spelas 21.00 på fredag, svensk tid.