Foto: Bildbyrån

Den svenska landslagsmittfältaren Jens Cajuste har hittat ny klubb. 22-åringen lämnar danska Midtjylland för den franska klubben Reims.

Jens Cajuste har äntligen hittat ny klubb. I somras ryktades svensken till Premier League och Brentford men också till franska Rennes, bland andra. Men nu har svensken alltså hittat en annan klubb i Frankrike. Mittenklubben i Ligue 1, Reims, har nu meddelat att man värvar svensken i det pågående januarifönstret.

Enligt danska BT så ska övergångssumman ligga på drygt 75 miljoner danska kronor, vilket är ett värde på 104 miljoner svenska kronor. Något som Reims alltså ska betala till Midtjylland.

Jens Cajuste har skrivit på ett fyraårskontrakt med Reims, som ligger på en 14:e plats i den franska högstaligan. Cajuste kom 2018 till danska Midtjylland från Örgryte IS. Under tiden i Midtjylland så har han hunnit med att vinna den danska ligan och cupen samtidigt som han var en viktig pusselbit i laget som spelade Champions League-gruppspel i fjol.

Cajuste var en del av EM-truppen 2021, och är ett givet inslag i det svenska landslaget. 22-åringen har spelat åtta landskamper hittills för Sverige.


Borussia Dortmund - Real Madrid