Bildtext: Jonna Andersson (till vänster) byter Women’s Premier League mot Damallsvenskan till sommaren. Foto: Bildbyrån

Landslagsbacken Jonna Andersson byter klubb. 29-åringen har skrivit på för Hammarby i Damallsvenskan, dit hon ansluter i sommar, efter avslutat säsong med Chelsea.

Jonna Andersson har varit ett givet inslag i det framgångsrika svenska landslaget i flera års tid. Parallellt så har hon upplevt en framgångsrik tid i klubblaget Chelsea, där hon spelat jämsides med Magdalena Eriksson bland andra.

Men nu blir det hem till Sverige och Damallsvenskan för Jonna Andersson. Stockholmsklubben Hammarby IF meddelar på sin hemsida att vänsterbacken är klar för spel i ”Bajen” från och med det att transferfönstret öppnar i sommar. Vilket innebär att hon lämnar den engelska storklubben Chelsea efter fyra säsonger.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Hammarby. Det är en klubb med en spännande satsning som jag vill vara en del av. Jag ser verkligen fram emot att komma till klubben, lära känna laget i sommar och se vad vi kan åstadkomma framöver, säger Jonna Andersson till Hammarbys hemsida.

Vänsterbacken, som fostrades i Mjölby AI, har spelat 67 A-landskamper för Sverige i skrivande stund. Hon har varit en del av landslaget sedan 2016 och varit given i en svensk landslagstrupp. Kontraktet med Hammarby är skrivet till och med säsongen 2024.