Den 37-årige anfallaren Marcus Berg avslutar sin spelarkarriär inom fotbollen. Den mångårige landslagsspelaren slutar som fotbollsspelare med sex omgångar kvar av Allsvenskan.

Under söndagen kom ett chockerande besked från IFK Göteborgs hemsida när man tackade av Marcus Berg för en lång och gedigen spelarkarriär. Forwarden har haft en problematik med sin rygg under den allsvenska säsongen och efter samråd med medicinska teamet i Blåvitt så är det inte medicinskt försvarbart att låta Berg avsluta säsongen på planen enligt klubben.Marcus Berg tackar därmed för sig efter drygt 20 år som proffs inom svensk- och europeisk fotboll, och nu kan nya äventyr vänta, inte minst inom favoritklubben IFK Göteborg.

– Jag har inte bråttom med några beslut om framtiden. Fokus för mig personligen just nu måste vara min hälsa, att fortsatt vara nära och stötta laget med energi de sista veckorna av säsongen. Ur ett längre perspektiv att få en normal vardag tillsammans med min familj och vad som händer sedan får vi se. Jag är öppen för att alltid hjälpa Blåvitt och kan jag göra det med mina kunskaper och erfarenheter så gör jag gärna det på ett sätt som passar klubben, säger Berg till Blåvitts hemsida.

Marcus Berg har spelat 90 landskamper för svenska landslaget under stora delar av 2010-talet och har totalt gjort 24 mål i den blågula tröjan innan han lade skorna på hyllan efter EM 2021. Sveriges förbundskapten för herrlandslaget, Janne Andersson, var en del av Bergs framgångar i slutet av landslagstiden mellan 2016 och 2021.

”Marcus Berg har varit en oerhört lojal lagspelare som också har individuellt avgörande egenskaper, vilket man uppskattar som tränare. Hans betydelse för landslaget har varit stor, inte minst under VM 2018 när vi gick till kvartsfinal då Marcus var en av de spelarna som bar laget. Det är tråkigt att han måste avsluta sin karriär på grund av skadeproblematik. Jag önskar honom lycka till och är övertygad om att det kommer gå alldeles utmärkt, oavsett vad han företar sig, med den personligheten han har”, säger Janne Andersson i ett pressmeddelande.