Sverige landslagsmittfältare Viktor Claesson är klar för spel i den danska storklubben FC Köpenhamn. Detta står klart efter att Claesson lämnat ryska klubben Krasnodar under krigets början i Ukraina.

Under onsdagskvällen meddelade FC Köpenhamn på sin hemsida att de har värvat in Viktor Claesson. 30-åringen kommer att spela i den danska klubben för resten av säsongen. Claesson har varit ett namn för allsvenska klubbar sedan han rev sitt kontrakt med ryska Krasnodar efter Rysslands invasion av Ukraina. Men nu får alltså de allsvenska klubbarna ge sig när Claesson blivit klar för en av Skandinaviens största klubbar.

– Jag är jätteglad att få möjligheten att spela här. Jag ska ge klubben allt jag har, säger Claesson till FC Köpenhamns hemsida.

Viktor Claesson har varit en konstant i Janne Anderssons landslag de senaste åren och tagit en ordinarie tröja så gott som hela tiden. Moderklubben är IFK Värnamo, som han lämnade 2011 för spel i IF Elfsborg. Efter fyra framgångsrika säsonger i Borås så vände Claesson till Ryssland och Krasnodar där karriären tog fart på allvar. Men nu är landslagsmittfältaren alltså tillbaka i skandinavisk fotboll igen. Kontraktet med FCK gäller för resten av säsongen, alltså fram till sommaren.


Borussia Dortmund - Real Madrid