Foto: Bildbyrån

Den tidigare landslagsspelaren Pontus Wernbloom tvingas ställa skorna på hyllan. Mittfältaren har spelat sin sista match i karriären och ställs inför en lång rehabperiod på grund av sitt skadade knä.

Under lunchtid på onsdagen meddelade IFK Göteborg att Pontus Wernblooms långa karriär är över. Efter att ha drabbats av en skada under våren kommer nu Wernbloom ha en period av operation och rehab på schemat, vilket får honom att avsluta sin fotbollskarriär.

Pontus Wernbloom har en gedigen klubbkarriär bakom sig i stora lag ute i Europa. Efter att ha lämnat IFK Göteborg för AZ Alkmaar 2009 har Wernbloom också hunnit med sex år i den ryska storklubben CSKA Moskva samt i grekiska PAOK. I augusti förra året återvände Wernbloom till IFK Göteborg där han nu fick avsluta karriären.

– Det känns tråkigt. Men jag är glad att jag fick avsluta karriären just i Blåvitt. Det var drömmen att spela här redan som liten grabb. Under åren utomlands ville jag avrunda allt på Kamratgården, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Anledningen till den avslutade karriären är som sagt skadeproblem i kombination med ålder. Även fast Wernbloom själv gärna hade sett det funka, så har han nu tagit beslutet att lägga av.

– Jag hade gärna kört på men kroppen vill inte riktigt så mycket som jag vill. Det känns bittert. Det är ett svårt beslut att fatta men jag måste lyssna på kroppens signaler. Jag tror på laget och vet att vi har något bra på gång. Helst av allt hade jag velat bidra på planen även i fortsättningen och sluta på mina egna villkor, säger han.

Pontus Wernbloom var en del av det svenska landslaget redan 2007 då han debuterade under Lasse Lagerbäck. Det blev totalt 51 landskamper och två mål för Wernbloom, som avslutade sin landslagskarriär som 30-åring efter EM-slutspelet i Frankrike 2016.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid