Foto: Pixabay

Brasilien fanns bland landslagen som sedvanligt sågs som favoriter att ta hem VM-bucklan ytterligare en gång. Men istället skrev Portugal in sig i historieböckerna, när de kammade hem sitt tredje guld någonsin, efter att ha besegrat Italien med 6-4 i finalen.

Turneringen drog igång den 21 november och det blev i förlängningen ett mycket spännande mästerskap att få skåda. Och så brukar det även vara när det vankas strandfotboll, i synnerhet i mästerskapssammanhang. Denna upplaga var inget undantag. Det bjöds både på spänning och kvalité i stora mängder, när Portugal kröntes till mästare av VM 2019.

Vägen var däremot inte enkel och många förvånades nog över hur turneringen kom att utveckla sig. Brasilien, som briljerade i gruppspelet och kammade hem två enorma vinster samt en stark seger över Portugal med 9-7, blev sedermera utslagna i kvartsfinalen mot Ryssland.

Å andra sidan var Ryssland väldigt bra och visade framfötterna i slutspelet, där de inte bara slog ut Brasilien men även skakade Italien i semifinalen. Ryssland orkade dock inte hålla emot hela vägen och Italien vann matchen med 8-7. Och just italienarna hade gjort det väldigt bra hela vägen till final. Där skulle däremot glädjen ta slut. Portugal visade klassen – och rutinen – genom att justera siffrorna till sin fördel. Matchen levde ända in i slutminuterna, men resultatet skrevs i slutändan till 6-4 och seger till portugiserna. Detta blev nämligen Portugals tredje VM-guld. Landslagslegendaren Madjer tackade dessutom för sig och meddelade efter slutsignalen att han avslutar sin karriär.

Bronset tilldelades Ryssland, som besegrade Japan i matchen om tredjeplatsen.

Nästa världsmästerskap i strandfotboll spelas i Ryssland och kommer att spelas i juli 2021.

  • Mästare: Portugal

  • Silver: Italien

  • Brons: Ryssland

  • Fjärdeplats: Japan

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid