Viaplay och TV6 sände damernas fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. Och mästerskapet blev en tittarsuccé där bland annat VM-semifinalen slog tittarrekord som det mest streamade programmet någonsin på Viaplay Sverige. Ett stort antal tittare såg Sveriges väg till bronset där framför allt 1.8 miljoner såg semifinalförlusten mot Spanien, vilket var rekordmånga på plattformen Viaplay.

Det blev succé för damlandslaget i Oceanien när man efter en väldigt stabil turnering tog sig till en bronsmatch som man slutligen vann komfortabelt mot hemmanationen Australien med 2-0. Hemma i stugorna var det många som följde Damlandslagets väg till VM-bronset och nu, bara några dagar efter avslutat mästerskap, meddelar Viaplay Group att mästerskapet var en tittarsuccé.

Slutspelet i VM lockade många tittar och i synnerhet de svenska matcherna. I ett pressmeddelande meddelar Viaplay Group att Sveriges VM-semifinal var det mest streamade programmet någonsin för Viaplay Sverige, i appen. Detta före kvartsfinalen mot Japan, bronsmatchen mot Australien och åttondelsfinalen mot USA som ligger tätt efter. Enligt Viaplay ska matchen mellan Sverige och Spanien ha streamats av mer än dubbelt så många tittare som Premier League-premiären mellan Manchester City och Burnley.

– VM engagerade verkligen hela Sverige och det var fantastiskt kul att så många följde landslagets imponerande insatser trots att matcherna i regel spelades tidigt på förmiddagen samt på vardagar. Siffrorna är även ett kvitto på att vår inramning uppskattades av tittarna där vi satsade stort på närvaro i vår bevakning, säger Viaplays sportchef Lotta Folcker i pressmeddelandet.

Enligt Viaplay hade VM-turneringen en total räckvidd på över 4.2 miljoner tittare på linjär tv, alltså TV6, vilket innebar att många andra matcher också var intressanta ur VM-synpunkt. En miljon tittare ska ha sett VM-finalen mellan Spanien och England till exempel.

Mest streamade event på Viaplay Sverige (någonsin)

Källa: Viaplay Group

1) Spanien–Sverige, Damernas Fotbolls-VM 2023 (1.8 miljoner)
2) Japan–Sverige, Damernas Fotbolls-VM 2023
3) Sverige–Australien, Damernas Fotbolls-VM 2023
4) Sverige–USA, Damernas Fotbolls-VM 2023
5) Sverige–Spanien, Herrarnas Handbolls-EM 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid