Foto: Bildbyrån

Under morgondagen kommer den slutliga ställningen att fastställas i Sveriges VM-grupp och förutom att den slutliga placeringen kan avgöra om ett lag tar sig vidare i turneringen eller inte, så avgör den även vilket motstånd som i så fall väntar i nästa steg. 

Eftersom Spanien och Sverige är de enda lag som ännu fått med sig poäng i gruppen är det redan nu klart att lagen kommer ta sig vidare som gruppetta och grupptvåa. Matchen imorgon kommer i sin tur avgöra vem som tar vilken av placeringarna. Skulle mötet sluta oavgjort och lagen då står på sju poäng vardera, blir det istället målskillnaden överlag i tabellen som avgör det hela. Då USA har en målskillnad på +16 samtidigt som Sverige står på +6 så blir det USA som vinner gruppen vid oavgjort.

I botten återfinns Chile och Thailand som imorgon har chansen att ta sina första och enda gruppspelspoäng. Laget som vinner här har möjligheten att ta sig vidare som en av de bästa grupptreorna, men då kan det även vara viktigt att vinna stort i och med att det endast är i grupp E som de två bottenplacerade lagen går in i den sista matchomgången utan några poäng. Skulle mötet sluta oavgjort blir det med största sannolikhet Chile som tar sig vidare i och med Thailands negativa målskillnad.

Sveriges åttondel spelas måndag den 24 juni

När och mot vem Sverige spelar sin åttondelsfinal beror på om de slutligen blir etta eller tvåa i gruppen. Om de placerar sig högst upp tar de sig an tvåan i grupp B på måndag klockan 18:00. Slutar de istället som grupptvåa spelas matchen samma dag klockan 21:00 och då mot tvåan i grupp E.

Skulle trean i gruppen bli en av de fyra bästa och därmed avancera till slutspelet så kommer de få möta vinnaren i grupp C eller D. Denna match kommer äga rum antingen på söndag eller på tisdag i nästa vecka.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här