Foto: Bildbyrån

Jens Cajuste gör succé i Champions League-laget Midtjylland. I en intervju med SVT Sport förklarar den svenska U21-landslagsspelaren om det framtida valet mellan Sverige och USA.

På onsdag tar Janne Andersson ut sin trupp till Nations League-mötena mot Frankrike och Kroatien samt träningsmatchen mot Danmark. Till den samlingen har det pratats mycket om Jens Cajuste.

Den centrala mittfältaren spelar till vardags i de danska regerande mästarna Midtjylland. Laget spelar i Champions League-gruppspelet året till ära och svensken Cajuste har varit en del av startelvan i de inledande matcherna mot Atalanta och Liverpool.

Succén har bäddat för en svensk mediavåg där Jens Cajuste har möjlighet att spela för två landslag, antingen det svenska eller det amerikanska. I SVT Sport kommenterar Cajuste hur han tänker kring framtiden och landslaget.

– Det skulle vara en ära att spela för svenska landslaget. Men jag är ju också amerikan, säger Cajuste i intervjun och fortsätter:

– Man måste ta sig tid för att bestämma sig. Jag måste hålla mig till det här beslutet resten av min karriär så det är klart att jag lägger mycket vikt på det.

I intervjun säger Cajuste att flera faktorer spelar in i beslutet om det blir USA eller födelselandet Sverige.

– Jag diskuterar med familjen och hur de känner, men även hur jag känner, framför allt. Att få representera sitt land är bland de största man kan göra i fotbollen och det skulle vara en enorm ära oavsett vilket, säger han.

Jens Cajuste är född och uppvuxen i Sverige men har en förälder från USA. Han kom till danska Midtjylland 2018 från Örgryte.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här