Foto: Bildbyrån

De asiatiska herrlandslagen har nu spelat klart sin sista matcher i den andra delen av kontinentens kval till VM i Qatar. Nu kvarstår tolv nationer som kommer ingå i det avslutande gruppspelet där fyra direktplatser till världsmästerskapet står på spel.

Gruppspelet som inleddes redan i september 2019 har dubblerat som en kvalificering till såväl VM som det asiatiska mästerskapet som spelas under sommaren 2023. Därmed fick även den blivande VM-värden medverka i matcherna som har spelat. Ifrån de åtta kvalgrupperna avancerar nu samtliga gruppvinnare tillsammans med de fyra bästa grupptvåorna och är nu ett steg närmare världsmästerskapet. I och med att Qatar gick och vann sin grupp kan även Libanon, som blev den femte bästa tvåan se sig klar för avancemang.

Lagen som är vidare i Asiens VM-kval är Syrien, Australien, Iran, Saudiarabien, Japan, Förenade Arabemiraten, Sydkorea, Kina, Oman, Irak, Vietnam och Libanon.

Så fortsätter det Asiatiska VM-kvalet

Den 1 juli lottas de tolv lagen in i två nya grupper, där de möter varandra under perioden september 2021 till mars 2022. De två bästa lagen i dessa grupper går sedan direkt till VM, samtidigt som grupptreorna gör upp i en playoff om vem som går en sista chans i det interkontinentala kvalet.

>> Här kan du läsa mer om det Asiatiska VM-kvalet

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid