Confederations Cup 2017 börjar lida mot sitt slut och efter de senaste dagarnas semifinaler är det nu enbart de medaljavgörande matcherna kvar. Portugal fick se sig besegrade utav Chile vid straffläggning och Tyskland dominerade Mexiko när man redan under matchen första tio minuter tog en ledning med 2-0.

Stor framgång för båda lagen
För Tyskland, som deltagit i turneringen vid två tidigare tillfällen, är detta den största framgången laget haft i dessa spel. När man deltog 1999 åkte man ut i gruppspelet och 2005 fick man se sig besegrad i semin utav Brasilien, som sedan vann hela turneringen.

Även för Chile är ett spel i finalen en stor framgång. 2017 års turnering är den första som laget deltar i och efter att ha slagit ut Portugal på straffar i onsdagens match visar man verkligen att man är ett lag att räkna med.

En tuff final väntar
De två finallagen är däremot inte okända för varandra, utan redan i gruppspelet gick man en rond mot varandra. Detta möte slutade oavgjort, vilket tyder på att även finalen kan komma att bli en tuff kamp.

Den stora finalen spelas på söndag och går att se direkt i SVT 1 med start 20:00. Något tidigare samma dag, närmare bestämt klockan 14:00 spelas bronsmatchen mellan Mexiko och Portugal som du då kan se i Kunskapskanalen.


Borussia Dortmund - Real Madrid