Foto: Bildbyrån

Den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen närmar sig en övergång till Bayer Leverkusen enligt Corriere dello Sport. Om flytten blir av får Olsen en nordisk konkurrent.

Robin Olsen kom till den italienska storklubben AS Roma efter sin succé i VM 2018. Svensken skulle ersätta brassen Alisson och fick förtroendet i klubben till en början men blev sedan petad. Inför den gångna säsongen blev därför Robin Olsen utlånad till ligakonkurrenten Cagliari. Där fick svensken spela den första delen av säsongen medan kollegan Alessio Cragno var skadad.

När den sistnämnda kom tillbaka blev han ordinarie i Cagliarimålet. Men Olsen gjorde en godkänd säsong på Sardinien med fyra hållna nollor på 17 matcher.

Nu är Olsen tillbaka i Roma, där han har kontrakt till och med juni 2023. Men så långvarig ska nog inte målvakten bli i Italien. Enligt den italienska tidningen Corriere dello Sport ska Robin Olsen vara på väg till Tyskland och ligafemman Bayer Leverkusen.

Enligt tidningen ska svensken endast vara ”ett steg bort” från Leverkusen och ska ha bett om att få minska belastningen på träningen för att undvika skador.

Om övergången till Bayer Leverkusen blir av får Robin Olsen en svår konkurrens. I klubben finns redan den finska stjärnmålvakten Lukas Hradecky. Han stod samtliga ligamatcher för Leverkusen den gångna säsongen och höll tio nollor, vilket blev fjärde bäst i ligan.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här