Foto: Bildbyrån

Om två veckor fortsätter futsallandslagets kval till VM nästa år med sin andra omgång. Idag presenterades truppen som kommer kämpa vidare om en plats i lagets allra första världsmästerskap.

Inför VM 2016 som även var den allra första turneringen som svenska landslaget kvalade sig in till, tog kval-resan slut i den andra omgången och nu hoppas laget ta sig ännu närmare en VM-biljett.

Robin Armandt är skadad och missar matcherna, men utöver detta är den enda förändringen jämfört med truppen till septembers träningslandskamper att Pascal Olsson tillkommer.

Såhär ser truppen ut inför VM-kvalet:

Målvakter:
Viktor Jansson och Christopher Solberg

Utespelare:
Kristian Legiec, Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic, Albert Hiseni, Fredrik Söderqvist, Emilio Rossi, Nima Kadivar, Mattin Najafi, Adnan Cirak, Granit Berisha, Yanku Marrah och Pascal Olsson

Så spelas VM-kvalet

Det stundande kvalet äger rum i Kroatiska staden Dubrovnik, där även det ryska och bosniska landslaget kommer medverka. Sverige avancerade till den andra rundan efter en andraplacering i vårens kvalturnering som spelades på hemmaplan. Matcherna här resulterade i vinster mot Armenien och Malta samt en förlust mot Belgien i gruppfinalen. Även det belgiska laget är vidare i kvalificeringen, men kommer under de kommande veckorna spela matcher i Frankrike.

Här är matcherna som spelas i kvalgrupp 7:
Onsdag 23 oktober kl. 17:00 Ryssland-Sverige
Onsdag 23 oktober kl. 20:00 Kroatien-Bosnien & Hercegovina
Torsdag 24 oktober kl. 17:00 Bosnien & Hercegovina-Ryssland
Torsdag 24 oktober kl. 20:00 Kroatien-Sverige
Lördag 26 oktober kl. 17:00 Sverige-Bosnien & Hercegovina
Lördag 26 oktober kl.  20:00 Ryssland-Kroatien

För att ta sig till den sista kvalomgången krävs det att man blir ett av de två bästa lagen i kvalgruppen. Totalt är det sex europeiska lag som går till VM i Litauen.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här