Foto: Bildbyrån

En nyckelmatch, en måstematch för Sverige, att vinna mot Sydkorea. Video Assistant Referee (VAR) gav till slut Sverige straffen som de skulle ha. Det gick inte snabbt, det var inte VM´s mest spännande match, men vad gör det när Sverige får 3 sköna poäng med sig efter deras VM-premiär.

Sydkorea är det lag som startar matchen bäst, de jobbar sig mycket fram på Sveriges högerkant. Första anfallet för Sverige kommer efter 13 spelade minuter.

Granqvist med Sverige bästa chans då han avancerar, passar Berg som klackar den tillbaka till honom och Sydkoreas försvarare rensar i sista sekund. Sverige börjar ta för sig mer och Berg får ett perfekt läge, men sätter bollen för mycket i mitten och Hyun-Woo Cho räddar.

Det går inte snabbt när Sverige spelar, men chanser skapas ändå och Sverige har det mesta av spelet.

Sydkorea väntar på att Sverige ska göra misstag för att sedan försöka kontra. Sydkoreanska yttrarna har visat sig snabbare än de svenska backarna och det kan vara vinnande koncept. Svenska chanserna saknar det sista lilla för att göra det riktigt jobbigt för Sydkorea.

Målchanser: 9-1 till Sverige
Skott på mål: 2-0 till Sverige

Sydkorea något piggare från start av 2:a halvlek och det verkar som om de ska satsa mer offensivt. Sverige fortsätter med liknande spel som i 1:a halvlek.

Min-Woo Kim tacklar Viktor Claesson, men döms inte till straff trots många svenskars protester. Någon stund senare blåser domaren av för att gå in till extradomarna. Det är alltså VAR (Video Assistant Referee) och Sverige döms straff i efterhand.

Straffen tas av Andreas Granqvist som sätter de hur säkert som helst. Målvakten Hyun-Woo Cho var ute och försökte psyka, men förgäves.

Efter målet börjar Sverige backa hem, vilket ger mycket utrymme för Sydkorea att anfalla, vilket de också gör. Janne Andersson viftar till spelarna att de ska gå upp.

Mycket viktiga poäng för Sverige som i nästa match tar sig an Tyskland.

Målchanser: 6-4 till Sverige
Skott på mål: 3-0 till Sverige

Publiksiffra: 42300

Domare: Aguilar J. (Sal)
Spelplats: Nizhny Novgorod Stadium (Nizhny Novgorod)

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.