Afrikanska Mästerskapen sparkas igång den 13 januari 2024 i Elfenbenskusten. Turneringen sänds av Viaplay, som sänder alla matcher i turneringen.

I januari och februari spelas AFCON (Africa Cup of Nations) i Elfenbenskusten där Afrikas bästa landslag ska koras den 11 februari 2024. Mästerskapet går under namnet Afrikanska Mästerskapen 2023 men spelas i början av 2024. Hela turneringen kommer att sändas av Viaplay Group, som äger rättigheterna hemma i Sverige.

– Vi hoppas och tror på ännu en fantastisk upplaga av Afrikanska mästerskapen när de 24 bästa afrikanska länderna från hela kontinenten samlas och möts i Elfenbenskusten från mitten av januari. Allt ser ni direkt på Viaplay, säger Viaplays sportchef Lotta Folcker i ett pressmeddelande.

På kommentatorsposition kommer bland annat Henrik Strömblad ta plats, som kommenterar följande i pressmeddelandet:

– Viaplays tittare kan se fram emot ett mästerskap med flera stora internationella stjärnor och de allra bästa landslagen på den afrikanska kontinenten. Afrikansk landslagsfotboll blir allt starkare och Marocko var ett tydligt exempel vid den senaste VM-turneringen 2022, säger Henrik Strömblad och tillägger:

– Det finns ett par uttalade favoriter: arrangörerna Elfenbenskusten, de regerande mästarna Senegal och de starka turneringslagen Marocko och Nigeria. Jag har en liten joker i mitt tips – Algeriet – som om de får ihop sin talangfulla trupp kan överraska många.

De afrikanska mästerskapen sparkas igång under kvällen den 13 januari med hemmanationen Elfenbenskusten mot Guinea-Bissau, en match som startar 21:00 svensk tid. Det skiljer endast en timme mellan svensk tid och tiden i Elfenbenskusten, vilket ger bra förutsättningar för att följa mästerskapet från svensk mark.

Alla matcher sänds på Viaplay och i samband finalen den 11 februari kommer Viaplay ha en studiosändning.