Förutom att de sex sista VM-platserna ska fyllas utav vinnarna i de europeiska och interkontinentala playoffmötena, så har flera afrikanska lag fortfarande en chans att ta sig till VM. Kontinenten spelar sin sista kvalomgång i nästa vecka, där de fem gruppvinnarna får resa till Ryssland. Redan nu står det klart att vinnaren i grupp B blir Nigeria som ligger hela sex poäng för grupptvåan Zambia. Likaså har Egypten redan VM-biljetten i hamn med ett fyra poängs försprång mot Uganda. Här kan du se ställningen i de afrikanska kvalgrupperna.

I grupp A står biljetten mellan Tunisien och Kongo, där det skiljer tre poäng mellan lagen. Bägge lagen spelar varsin match mot gruppens bottenplacerade lag och för Kongo krävs en vinst för att ha chans på VM. Samtidigt räcker det för Tunisien att Kongo förlorar sin match, men för att säkra sin plats i VM krävs det att man vinner sitt möte.

Tunisien – Libyen 11 november 18:30
Kongo – Guinea 11 november 18:30

Grupp C har en tätare match mellan lagen, där det endast skiljer en poäng mellan gruppledaren Marocko och tvåan Elfenbenskusten. Lagen avslutar kvalet med ett möte mot varandra, där Elfenbenskusten har hemmaplan Senast lagen möttes blev det oavgjort, ett resultat som den här gången skulle skicka Marocko till VM. Elfenbenskusten måste helt enkelt vinna matchen för att ha någon chans på sitt fjärde VM-slutspel.

Gabon – Mali 11 november 15:30
Elfenbenskusten – Marocko 11 november 18:30

Även i grupp D är det tajt mellan lagen, där hela tre nationer fortfarande har chans på att vinna. Senegal ligger i topp på 8 poäng, medans målskillnaden skiljer Burkina Faso och Kap Verde på 6 poäng åt. Det som skiljer gruppen åt mot de andra är dock att Senegal har två matcher kvar att spela, där Sydafrika står som motstånd i båda. Anledningen till detta är att lagens tidigare möte förra hösten fick spelas om på grund utav att domaren åkte dit för match-fixning och därmed stängs av på livstid. På så sätt har laget hela sex möjliga poäng att plocka hem, där man kan dra ifrån och säkra sin resa till VM.

Sydafrika – Senegal 10 november 18:00
Burkina Faso – Kap Verde 14 november 20:30
Senegal – Sydafrika 14 november 20:30