Foto: Bildbyrån

Sverige förlorade mot Spanien med 0-1 på bortaplan. Under matchens slutminuter drog Zlatan Ibrahimovic på sig ett gult kort, vilket gör honom avstängd till playoff-semifinalen i mars nästa år.

Den svenska anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic gjorde ett inhopp i matchen mot Spanien igår. Det svenska anfallsspelet gick mycket ut på att skicka långt på Zlatan för att forcera fram ett ledningsmål, men utan framgång. Istället gjorde Alvaro Morata 1-0 för Spanien och skickade sitt land vidare till VM.

I matchens slutminuter så hade Sverige en fast situation där det blev en tilltrasslad situation. Zlatan Ibrahimovic blev puttad av en spanjor och lade själv in en smäll på Spaniens försvarare Cesar Azpilicueta, något som tv-bilderna visade. Något man inte fick se i tv var dock att svensken blev varnad och alltså fick sig ett gult kort.

I Uefa:s rapport efter matchen så visade det sig att Zlatan fick ett gult kort i slutminuterna, vilket innebär att han kommer att vara avstängd i nästkommande match, vilket blir playoff till VM. Detta visades dock inte i tv-bilderna från TV4 och C More, vilket gjorde att varningen blev en överraskning i efterhand. Men att Zlatan fick en varning är uppenbart, trots att svenskarna i soffan missade det.

– Jag är rätt säker på att han fick ett gult kort, säger landslagets pressansvarige Jakob Kakembo Andersson till SVT Sport.

VM-playoffet spelas i mars nästa år men redan nu kan alltså förbundskapten Janne Andersson räkna bort Zlatan Ibrahimovic till semifinalmötet. Även Emil Krafth drog på sig ett gult kort i matchen mot Spanien och är även han avstängd i playoff-spelets första match, på grund av för många varningar.


Borussia Dortmund - Real Madrid