Argentina är en av de stora förhandsfavoriterna att vinna VM 2022 och nu har förbundskaptenen Lionel Scaloni tagit ut den argentinska truppen med Lionel Messi i spetsen. 

Lionel Messi saknar fortfarande en titel i sitt välfyllda pokalskåp och det är ett VM-guld. En titel som både han och Argentina längtat efter sedan guldet 1986. Mycket talar även för att detta är sista chansen för just Lionel Messi att vinna ett VM-guld då den stora fixstjärnan som både innehar målrekordet och flest antal landskamper i Argentina fyllt 35-år.

Förutom Lionel Messi så har förbundskaptenen Scaloni tagit ut en väldigt rutinerad argentinsk trupp som kliver in i turneringen som en av de två stora favoriterna att vinna hela VM tillsammans med grannlandet Brasilien. I den argentinska truppen hittar vi bland annat Angel Di maria, Nicolas Otamendi, Leandro Paredes och Nicolás Tagliafico som alla har lång erfaranhet från landslaget. Även den skadedrabbade Paulo Dybala som länge var ett osäkert kort om han skulle få en plats återfinns i den argentinska truppen som ska resa till Qatar.

Bland spelare som däremot lämnades utanför Argentinas trupp till detta VM hittar vi bland annat Alejandro Garnacho, Angel Correa, Thiago Almada och Giovani Lo Celso där den sistnämnda missar VM till följd av skada.

Alla spelare som finns med i Argentinas trupp till VM-2022 förutom målvakten Franco Armani är till vardags hemmahörande i europeiska klubblag.

Argentinas VM-trupp 2022

Målvakter

Emiliano Martinez, Aston Villa
Franco Armani, River Plate
Geronimo Rulli, Villarreal

Försvarare

Nicolas Otamendi, Benfica
Marcos Acuña, Sevilla
Nicolas Tagliafico, Lyon
German Pezzella, Real Betis
Nahuel Molina, Atlético Madrid
Gonzalo Montiel, Sevilla
Juan Foyth, Villarreal
Cristian Romero, Tottenham
Lisandro Martinez, Manchester United

Mittfältare

Leandro Paredes, Juventus
Rodrigo De Paul, Atlético Madrid
Guido Rodriguez, Real Betis
Exequiel Palacios, Bayer Leverkusen
Alexis Mac Allister, Brighton
Enzo Fernandez, Benfica
Alejandro Gomez, Sevilla

Anfallare

Lionel Messi, PSG
Lautaro Martinez, Inter
Paulo Dybala, AS Roma
Joaquin Correa, Inter
Julian Alvarez, Manchester City
Angel Di Maria, Juventus
Nico Gonzalez, Fiorentina

Argetina vinner VM – Odds 6.50 hos Unibet

Atletico Madrid - Borussia Dortmund