Världsmästerskapet i Qatar är slut. När VM nu kan summeras har individuella spelare stuckit ut i turneringen där Kylian Mbappé vann skytteligan på åtta gjorda mål. Nedan listar vi de individuella priserna i fotbolls-VM 2022.

Vilket VM som nu är till ända. VM-finalen var den sista kryddan på ett långt mästerskap i Qatar där flera lag har imponerat sedan starten den 20 november till och med söndagen den 18 december. Många spelare har också stuckit ut lite extra, där finallagen absolut värderas högst när FIFA har delat ut individuella priser och troféer till spelarna.

Den bästa spelaren i VM 2022 är Lionel Messi. Argentinaren frälste sitt land med två mål i VM-finalen plus ett ytterligare straffmål i straffläggningen. Messi fick slutligen lyfta VM-pokalen för sitt Argentina och blev alltså utnämnd till VM:s bästa spelare.

Skytteligan blev dock inte Leo Messis. Den tillhörde istället Kylian Mbappé som med sina tre mål i VM-finalen klev upp i ensam skytteligaledning och slutligen skytteliga seger där han tilldelades Golden Boot för sina åtta VM-mål.

Bästa målvakt blev Emiliano Martinez som med sina straffräddningar och sitt bra VM stack ut under turneringen. Benficas centrala mittfältare Enzo Fernandez var ordinarie i Argentinas guldlag och 21-åringen tilldelades pris som bästa unga spelare i VM 2022.

Golden Ball (bästa spelare):
1. Lionel Messi, Argentina
2. Kylian Mbappé, Frankrike
3. Luka Modric, Kroatien

Golden Boot (skytteligavinnare):
1. Kylian Mbappé, Frankrike, 8 mål
2. Lionel Messi, Argentina, 7
3. Olivier Giroud, Frankrike, 4
4. Julian Alvarez, Argentina, 4
Topp 10 av skytteligan i VM 2022 ser du här.

Golden Glove (bästa målvakt):
Emiliano Martinez, Argentina

Bästa unga spelare:
Enzo Fernandez, Argentina


Borussia Dortmund - Real Madrid