Argentina, Polen, Frankrike och Australien. Där har ni de fyra lagen från Grupp C och Grupp D som är vidare till åttondelsfinal i herrarnas fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nedan listar vi spelschemat och mötena för de aktuella åttondelsfinalerna.

Tisdagen avgjorde de första åttondelsfinallagen i VM när Grupp A och Grupp B avgjordes. Under onsdagskvällen avgjordes sedermera Grupp C och D där VM har fått fyra nya lag i åttondelsfinalerna. Sedan tidigare var Frankrike klart för åttondelsfinal och förlorade snöpligt mot Tunisien i den sista omgången. För tunisierna betydde dock segern ingenting då Australien skrällvann mot Danmark på sitt håll. Frankrike och Australien till åttondelsfinal från Grupp D som etta respektive tvåa.

Från Grupp C gick Argentina och Polen vidare, två lag som drabbades samman under onsdagskvällen. Argentina vann matchen med 2-0 och knep förstaplatsen i gruppen. Polen fick i sin tur lägga blickarna på matchen och hoppas på att Mexiko inte skulle göra ett tredje mål i sin match mot Saudiarabien. I den 92:a minuten kom dock 2-1 för Saudiarabien vilket spikade Polens plats i åttondelsfinal-spelet som grupptvåa.

På lördag och söndag väntar åttondelsfinaler för dessa lag. Argentina, som vinnare av Grupp C, ställs mot Australien (tvåa i Grupp D) på lördag. På söndag väntar möte emellan Polen och Frankrike.

Åttondelsfinal 2:

Lördagen 3 december:
Argentina – Australien (Ahmad bin Ali Stadium)
20:00

Åttondelsfinal 3:

Söndagen 4 december:
Frankrike – Polen (Al Thumama Stadium)
16:00


Borussia Dortmund - Real Madrid