Ben White och Nuno Mendes missar resten av VM för England respektive Portugal. White lämnar Englands trupp av personliga skäl medan Mendes skada stoppar honom från spel i mästerskapet.

Under onsdagen meddelade Englands Fotbollsförbund (FA) att mittbacken Ben White, till vardags i Arsenal, kommer att lämna den engelska truppen i Qatar. White har inte fått någon speltid i VM hittills och i gruppspelsmatchen mot Wales saknades han på grund av sjukdom. Nu meddelar alltså FA att mittbacken lämnar truppen men av andra skäl.

”Ben White har lämnat Englands bas i Al Wakrah och har återvänt till England av personliga skäl. Arsenal-försvararen förväntas inte återvända till truppen för resten av turneringen. Vi ber alla respektera spelarens privatliv”, skriver det engelska förbundet på sin hemsida.

Under torsdagen kom dessutom Portugals Fotbollsförbund med ett tungt besked. PSG-backen Nuno Mendes, som tvingades kliva av i mötet med Uruguay, kommer inte till mer spel i VM. Vänsterbacken ådrog sig en skada som gör honom indisponibel i drygt åtta veckor framåt. Det portugisiska förbundet meddelar dock att Mendes blir kvar i den portugisiska truppen på egen önskan och kommer att inleda sin rehabilitering med laget på plats i Qatar.