Belgiens förbundskapten Roberto Martinez kommer inte att fortsätta på posten. Det meddelade han redan på presskonferensen efter uttåget ur VM mot Kroatien.

I torsdags spelade Belgien 0-0 mot Kroatien, ett resultat som konstaterade ett belgiskt VM-fiasko med uttåg redan i gruppspelet. Världstvåan på FIFA-rankingen kunde inte följa upp VM-bronset från 2018 med en ny VM-medalj.

Efter matchen anordnades en presskonferens där förbundskaptenen Roberto Martinez meddelade att han inte fortsätter som förbundskapten för belgarna. Spanjorens kontrakt går ut efter VM och han kommer inte att skriva på något nytt.

– Det var min sista match med landslaget, jag kan inte fortsätta. Det är dags för mig att acceptera att det här var sista matchen, sade han på presskonferensen.

Martinez och det belgiska förbundet har dock varit tydliga med att oavsett resultatet i VM så hade han inte skrivit på något nytt kontrakt med det belgiska landslaget. Oavsett om Belgien hade tagit VM-guld i december månad så hade Martinez tid i Belgien varit över, något som alltså verkar ha varit klart på förhand. Noterbart är att spanjoren inte får sparken från Belgiska förbundet utan att han fullföljer sitt kontrakt utan att förlänga detsamma.

– Sedan 2018 har jag haft många chanser att lämna för jobb på klubblagsnivå, men jag ville vara lojal. Jag säger inte upp mig, utan mitt kontrakt löper ut, säger han.

Belgien har haft oroligheter i laget under VM där franska L’Equipe bland andra har avslöjat en del stridigheter inom det belgiska landslaget. Roberto Martinez (anslöt som förbundskapten 2016) lämnar ett Belgien med ett VM-brons från 2018 och med en andraplats på FIFA:s världsranking.