Brasilien vinner Grupp G. Detta trots att man åkte på en skrällförlust mot Kamerun. Kamerun missade i sin tur åttondelsfinal med en hårsmån när Schweiz vann mot Serbien (3-2) och knep den andra platsen till åttondelsfinal.

Fredagskvällen bjöd på ett möte emellan Brasilien och Kamerun i Grupp G. Brasilianarna var sedan tidigare klara för åttondelsfinal med goda förutsättningar för förstaplatsen. Därmed valde förbundskapten Tite att göra en drös med förändringar i startelvan. Kamerun å sin sida hade lite mer prekära förutsättningar. Kamerun behövde framför allt vinna mot ett starkt Brasilien men samtidigt också förlita sig på ett bra resultat i parallellmatchen emellan Serbien och Schweiz.

Den första halvleken innehöll inte mycket att rapportera om. Brasilien hade ett högt bollinnehav medan Kamerun i mångt och mycket försökte förlita sig på snabba kontringar. Den första halvleken slutade mållös till 0-0 trots en del skapade målchanser för Brasilien.

I den andra halvleken gjorde Brasilien några tidiga byten för att väcka lite liv i anfallsspelet och effektiviteten. Man skapade några fler skott mot men Kameruns målvakt Devin Epassy fanns på rätt plats allt som oftast.

Matchen fick ett häftigt avslut när Vincent Aboubakar gav Kamerun ledningen till 0-1 efter 92 minuter. Ett mål som gav Kamerun hopp i kampen om åttondelsfinal. Kamerun kunde dock inte nå åttondelsfinal om Schweiz vann mot Serbien, något som tyvärr blev fallet för Kamerun. Schweiz höll i sin ledning och vann mot Serbien med 3-2.

Brasilien och Schweiz är därmed vidare till åttondelsfinal från Grupp G. Kamerun och Serbien får i sin tur lämna mästerskapet. För Brasilien väntar nu Sydkorea i åttondelsfinal. Schweiz kommer att ställas mot Portugal.

Sluttabell Grupp G

  1. Brasilien, 6p
  2. Schweiz, 6p
  3. Kamerun, 4p
  4. Serbien, 1p


Borussia Dortmund - Real Madrid