Brasilien är nästa lag att bli klara för åttondelsfinal. Detta står klart efter seger mot Schweiz i Grupp G med 1-0. Casemiro blev målskytt med ett fint mål i den 83:e minuten.

Måndagskvällen bjöd på två stormatcher när Brasilien och Schweiz var först ut från Grupp G. De båda länderna stod på tre poäng vardera inför den andra gruppspelsmatchen efter varsina segrar i premiäromgången.

Brasilien saknade Neymar i matchen på grund av en stukad fot, något det har rapporterats om under helgen som gått. Möjligen saknades storstjärnan en del i Brasilien, inte minst under första halvlek. Brassarna ägde en del boll mot ett hårt jobbande Schweiz men hade svårt att hitta fram till några hundraprocentiga chanser. Schweiz stabila försvarsspel och Yann Sommer i det schweiziska målet fick endast motta en eller möjligtvis ett par halvfarliga chanser i första halvlek. Ett inlägg från Raphinha till Vinicius Junior i den 25:e minuten var den farligaste chansen i matchen, ett läge som Yann Sommer kunde hantera på ett enkelt sätt då Vinicius inte träffade bollen ordentligt.

Den första halvleken var något tillknäppt där Schweiz absolut imponerade i sättet att försvara sig på medan Brasilien hade mer att bevisa inför de sista 45.

Andra halvlek

Schweiz började den andra halvleken bäst och utnyttjade lite ytor i det brasilianska försvaret. Schweizarna skapade ett par halvchanser redan under de inledande tio minuterna. Det lite mer offensiva Schweiz skulle dock bli sårade när man gick högt i pressen. Efter drygt 20 minuter in i halvleken öppnades ytor bakom backlinjen, något som Brasilien utnyttjade. En passning för Casemiro öppnade för Vinicius Junior på vänsterkanten som inte gjorde några misstag när han rullade in bollen för Brasilien. I situationen dessförinnan hade dock Richarlison stått offside vilket gjorde att domaren i samråd med VAR-rummet dömde bort målet.

Den följande kvarten efter det bortdömda målet blev något tillknäppt. Schweiz började spela mer kompakt men också kontrollerande i sitt eget bollinnehav. Brasilien hade lite svårare att hitta ytor åt sig själva även om förbundskapten Tite gjorde en del byten där Gabriel Jesus och Antony kom in bland andra. Det var dock en av garanterna i Brasilien som skulle bryta dödläget. Manchester Uniteds centrala mittfältsankare stod för ett fantastiskt tekniskt nummer när han gav Brasilien 1-0 med en halvvolley, detta efter 83 spelade minuter av matchen.

Schweiz jagade naturligtvis en kvittering men istället var det Brasilien som var närmare ett ytterligare mål i matchen. Vinicius Junior och Gabriel Jesus hade en farlig chans vardera under tilläggstiden när Brasilien var hetast. Schweiz lyckades inte kvittera matchen och mötet slutade 1-0.

Brasilien är därmed klara för åttondelsfinal när man nu toppar Grupp G med sex poäng. Schweiz ligger fortsatt tvåa med sina tre poäng före Kamerun och Serbien på en poäng vardera. Brasilien ställs mot Kamerun i den sista omgången där man kan säkra gruppsegern. För Schweiz väntar Serbien i en spännande sista gruppspelsmatch. Dessa matcher spelas sent på fredagen den 2 december.


Borussia Dortmund - Real Madrid