Real Madrids tränare Carlo Ancelotti har saker att ta itu med i vinter. Med många spelare på förmodat VM-uppdrag blir vårsäsongen tuff.
– Det blir konstigt, säger han till Jalkapallon-MM.fi.

Fotbolls-VM närmar sig med stormsteg efter (!) sommaren. I november/december ska mästerskapet i Qatar spelas för herrlandslag. Något som blir konstigt för landslagsspelare och landslagstränare, men även för klubbtränare. I en intervju med VM-fotboll.se:s motsvarighet i Finland, Jalkapallon-MM.fi, uttalar sig Real Madrids guldtränare Carlo Ancelotti i frågan.

– Det blir en konstig säsong. Men innan starten av VM kommer vi inte ha några problem då spelarna är fokuserade på Real Madrid och redo. Den tvekan vi har för den här säsongen är tiden efter VM. Innan dess har vi inga problem, säger Ancelotti till sajten och fortsätter:

– Efteråt måste vi se hur våra spelare mår. Många kan vara trötta och vanligtvis går du på semester efter ett mästerskap. Nu går du direkt till den viktigaste delen på en säsong.

Under onsdagen vann Real Madrid UEFA Super Cup, där finalen spelades i Helsingfors. Frankfurt besegrades med 2-0 och lagkapten Karim Benzema gjorde Madrids andra mål. Just Benzema var, som lagkapten och målskytt, viktig i Real Madrids Champions League- och ligatitel i fjol. Och nu pratas det om att han kanske förtjänar att vinna pris som Europas bästa spelare, Ballon d’or. Carlo Ancelotti stämmer in i hyllningskören.

– Jag tycker att han är den bästa spelaren i världen. Han är den viktigaste och mest effektiva spelaren i världen dessutom. För honom var det väldigt viktigt att vinna Champions League. Han gjorde inget mål i finalen men hans mål tog oss dit. Det finns ingen tvekan om att han är bäst, säger Ancelotti enligt Jalkapallon-MM.


Bayern Munich - Real Madrid