Cristiano Ronaldo blev inte målskytt mot Uruguay igår. Det är åtminstone FIFA:s officiella beslut efter den omtalade situationen till 1-0.

I gårdagens match emellan Portugal och Uruguay tog portugiserna ledningen med 1-0 i den 53:e matchminuten. Bruno Fernandes slog ett inlägg från vänster som Cristiano Ronaldo såg ut att nå med huvudet för att skarva in 1-0. Ronaldo själv såg övertygad ut över att han var på bollen även om de flesta kameror i Qatar hade svårt att precisera om bollen nuddade stjärnan eller ej.

Cristiano Ronaldo tilldelades åtminstone målet inledningsvis men efter drygt 20 minuter korrigerade FIFA detta och gav målet till Bruno Fernandes som enligt dem var sist på bollen innan den gick in i mål. Cristiano Ronaldo stod på ett mål inför matchen och hade gjort sitt andra mål i VM-turneringen om det godkänts åt hans håll. Huruvida det är viktigt eller ej för turneringen eller Ronaldo själv bör vara osagt men på sociala medier och i tv-sofforna har situationen diskuterats. Var Cristiano Ronaldo på bollen eller inte?

Enligt The Mirror så har Portugal lagt fram bevis för att Ronaldo var på bollen. Lagkamraten Bruno Fernandes gjorde ett straffmål senare i matchen och trodde även han att Cristiano Ronaldo blev målskytt till 1-0-målet.

Under tisdagen kommer dock ett officiellt uttalande av FIFA där man meddelar att situationen har granskats i deras system och storstjärnan Ronaldo får nöja sig med att Bruno Fernandes blev tvåmålsskytt mot Uruguay.

”I matchen mellan Portugal och Uruguay: med hjälp av Connected Ball Technology som finns i matchbollen kan vi definitivt inte se någon kontakt från Cristiano Ronaldo för öppningsmålet”, skriver FIFA i ett uttalande enligt Fotbollskanalen.

Enligt FIFA ska det finnas en sensor i bollen som gör organisationen trygga i sin analys. Cristiano Ronaldo har därmed gjort ett mål i VM efter straffmålet mot Ghana i premiären.